Divendres de Dolors, comença la Setmana Santa

Comença la Setmana Gran del món confrare, els dies Sants, la Setmana Santa.

La Mare de Déu dels Dolors.

Amb el Divendres de la Mare de Déu dels Dolors, o també conegut com Divendres de Passió  comença oficialment la Setmana Santa a Mataró. És el darrer Divendres de Quaresma i l'anterior al Diumenge de Rams. 

Malgrat que fa ja dues setmanes les diferents confraries, germandats i Armats han celebrat diversos actes litúrgics, la Passió, triduum, via crucis i processons, amb la processó de Maria al Peu de la Creu es dóna formalment el tret de sortida a la Setmana Santa Mataronina

La Processó de Maria al Peu de la Creu simbolitza els dolors de Maria davant el que serà i és la mort del seu fill Jesús a la Creu per part dels homes. El dolor d'una Mare al perdre el més preuat a la vida, la vida del seu fill, que s'entrega a la mort per a salvar als homes.

Aquesta processó és organitzada per la Confraria de Jesús Captiu i Nostra Sra. dels Dolors, i surt de la mil·lenària basílica de Santa Maria fins a la seu social, o casa germandat, que te la confraria al barri de Rocafonda. Una processó llarga en recorregut, però intensa en recolliment. Enguany, el seu tram per al barri de Rocafonda s'ha modificat i l'entrada al barri serà pel carrer Sant Salvador vers l'Avinguda Amèrica. Consulteu el recorregut aqui. Més info aquí, al blog de la Confraria.

Aquesta processó no és l'únic acte que es fa avui a Mataró; també hi ha el Solemne besamans a Jesús Coronat d'Espines a la parròquia de Sant Pau (El Palau), la Missa en honor a la Mare de Déu dels Dolors, patrona dels Armats de Mataró, i el solemne besapeus de Ntro. P. Jesús Nazareno  i actes del XXVè aniversari de la Hermandad Ntro. P. Jesús Nazareno y Ntra. Sra. de la Esperanza.
Consulteu tot el programa aquí.

Potser t'agraden aquestes entrades