Presentació del Pal·li de Ntras. dels Dolors de Mataró

Vista Central del nou Pal·li.
25 ANYS DE GERMANDAT


Detall de la prsentació a la Nau Cabot i Barba.
  Amb el disseny del nou escut corporatiu i l'encàrrec d'un nou pal·li per a la seva titular, la Germandat de Jesús Captiu i Ntra. Sra. dels Dolors de Mataró celebra el seu 25è aniversari: identitat, tradició, maduresa i entrega.

Per això i per a commemorar el seus anys a la ciutat de Mataró des de la recuperació de les processons de Setmana Santa la Germandat ha fet un acte de presentació a la Nau Cabot i Barba davant una part important del món confrare de la ciutat. A l'acte ha assistit l'artista David Calleja que ha estat qui ha dissenyat l'escut i el Pal·li i el realitzarà per a les solemnes processons de la Setmana Santa 2012 a la nostra ciutat.



La Salut de Jédula, obra de David Calleja.

En David Calleja és un artista gadità, del port de Santa Maria, molt conegut al Sud, i que va prendre contacte amb la Setmana Santa catalana arrel d'en Manel Castells, fundador de la germandat, i el va posar a disposició del treball per a poder tenir aquesta peça d'art per al patrimoni confrare i per a la ciutat de Mataró.

Diverses són les obres, dissenys, brodats, relacionats amb el món confrare realitzat per aquest artista fill d'una gran brodadora de reconegut prestigi a Andalusia.

 L'acte ha comptat amb la presència del mateix Jaume Castell que ha presentat l'artista, algunes de les obres realitzades per aquest, i sobretot el motius de perquè la Germandat ha volgut treballar amb en David Calleja. "Passió, art, simbolisme, plasmació, i estima a la Mare de Déu"







Jaume Castell durant la presentació.

En Jesús Moya Hermano Mayor  ha donat la benvinguda als assistents a l'acte, entre els que hi havia presidents de diverses confraries de la ciutat, els regidors José Manuel López, Francesc Melero i  Montserrat Rodríguez, així com amics/gues de la nostra Setmana Santa, i l'Alcalde de la ciutat que ha finalitzat l'acte remarcant la importància de la tradició de la Setmana Santa a la ciutat, i felicitant als presents la seva feina i creença en la feina que fan per a la ciutat i per a les seves titulars.







Jesús Moya, Hermano Mayor, escolant les paraules de Joan Mora l'Alcade de Mataró

Nou escut corporatiu de la Germandat

En David Calleja ha explicat el nou escut de la Germandat posant l'èmfasi que un escut és la imatge corporativa, la singularitat d'aquesta que expressa la seva representació allà on va. I és important perquè igual que una bandera simbolitza un estat o una nació, un escut és la identitat i el missatge que la confraria vol donar.

En aquest sentit ha remarcat que apareixen en aquest el cor amb el set punyals, la simbologia de la Mare de Déu del Carme, les sigle de Jesús Home Salvador encerclats per una corda recordant el prendiment de Jesús, i a sobre l'Escut de la ciutat de Mataró rodejat amb les palmes que identifiquen la ciutat cristiana amb dues patrones màrtirs.  Un fort aplaudiment ha precedit l'exposició de l'artista indicant el bon recull que ha tingut el seu disseny, així com ha passat després de l'exposició dels motius i els simbolismes del Pal·li.

Informar-vos que en breu dedicarem l"entrevista d'avui" a l'artista.


Veiueu a continuació un recull d'imatges de l'acte:

Els membres de la Junta de la confraria amb l'Alcalde i regidors/a de la ciutat i en David Calleja.
 
Josep d'Arimatea, també obra de l'artista.

David Calleja explicant l'escut de la germandat

En Jesús Moya i en David Callea mostrant la proposta de Pal·li.
Jesús Moya i David Calleja a l'Avinguda Maresme de Mataró.
Moment de la presentació





Potser t'agraden aquestes entrades