La Passió, últims dies de Jesús

 Passió per la Passió!
 
Aquest cap de Setmana, els Armats de Mataró han representat un any més, La Passió - Últims dies de Jesús sota la direcció de Jordi Llinàs i Barrios.

Les representacions s'han dut a terme el dissabte dia 9 d'abril en dues sessions, la primera a 2/4 de 9 i la segona a les 10 del vespre. El diumenge dia 10 d'abril s'ha fet una representació a les 9 del vespre.

Des del Dijous Sant de l'any 1983 en que es va fer la primera representació a l'esplanada de les Caputxines, la posta en escena dels darrers dies de Jesús no ha faltat mai dins dels actes de Setmana Santa a la nostra ciutat. Les representacions, en diferents estils i formats, s'han dut a terme durant aquest 28 anys a les Caputxines, els patis del col·legi Valldemia, a l'Hort del Rector, a l'altar major de Santa Maria, al Teatre Monumental, a la Sala Cabanyes, al Casal i els darrers anys al pati de l'edifici de la Presó, on hi ha també el castrum dels Armats de Mataró.
Imatge: el Pretori.

Actualment la representació constitueix el pòrtic dels actes de Setmana Santa a la nostra ciutat, juntament amb els actes litúrgics de les confraries i germandats, així com la commeració de la Coronació de la Verge que se celebra al barri de Cirera.  En aquest sentit, el cap de setmana anterior al Diumenge de Rams ofereix molts actes importants i destacables com és el de la mateixa Passió.

La novetat d'aquesta temporada ha consistit en que els actors han representat el seu paper en directe, esforç que s'ha vist recompensat amb la gran afluència de públic assistent, que ha exhaurit les localitats de les tres representacions. Entre els assistents es pot destacar la presència de representants de l'Ajuntament, encapçalats pel mateix alcalde el senyor Joan Antoni Baron i de diferents partits polítics de la ciutat, així com membres de les confraries, armats, amics i familiars.
Imatge: El Sant Sopar.
Imatge: El camí de l'amargura.

Potser t'agraden aquestes entrades