Presentació cartell Processó de Dijous Sant

La Confraria de la Verònica i la Hermandad Ntro. P. Jesús Nazareno y Ntra. Sra. de la Esperança van presentar el cartell de la Processó de Dijous Sant, que celebren juntament al barri de Cerdanyola.  El Dijous Sant s'omple d'actes a la ciutat de Mataró, perquè a part d'aquesta processó, també se celebra la Processó Nit del Silenci i l'acte de l'Homenatge a la ciutat dels Armats de Mataró.

L'acte de la presentació del cartell de Dijous Sant  es va realitzar a la capella de la Casa Germandat, i va començar amb una conferència de mn. Jordi Espí, Arxiprest i consiliari, en la que va parlar sobre la importància de la preparació de la Quaresma. Es va centrar en la trobada de Jesús amb la samaritana, i com és un bon exemple que ens ajuda a entre l'obra de Déu, i a preparar millor els actes processionals. Aquí en teniu un breu resum:

Jesús i la Samaritana.

Jesús li digué a la samaritana al manantial de Jacob: "dóna'm de veure". La samaritana va contestar-li perquè es dirigia a ella si els jueus es creien superiors al samaritans, i es dirigia a ella. ( Jesús va trencar les ports i conflictes culturals). Jesús li digué que si conegués el do de déu i qui diu "dóna'm de veure" ella mateixa l'hagués demanat, i Déu l'hagués donat aigua via". -Però Senyor, no tens res per a treure aigua d'aquest pou tan profund. D'on trauràs l'aigua viva? Ets potser més poderós que el nostre para Jacob?- Jesús li digué que el que veu d'aquesta aigua torna a tenir set, però el que veu aigua que Jesús li doni, no tornarà a tenir mai més set.
Jesús també trencà les relacions culturals de l'època entre homes i dones. La dóna li preguntà "Senyor veig que ets un profeta...però, on adorar a Déu, aquí o a Jerusalem?" Jesús li digué ni a Sicaq ni a Jerusalem, els veritables adoradors, adoren al Pare en Esperit i Veritat.  Després la samaritana va entendre que el Crist estava per venir, i que aquest l'aclariria quan vingués. Aleshores Jesús contestà: "Aquest home sóc jo, el que parla amb tu!". La samaritana es va oblidar el càntir i va corre al poble a explicar-li a la gent.  Quan ho va explicar, molts samaritans van creure en Déu per les paraules de la dona.
Imatge: Mn. Jordi Espí durant la conferència.

Presentació del video del cartell de la Processó de Dijous Sant.
Després de la conferència, que va encantar als i les assistents, es va procedir a la presentació del cartell, i com és tradició, amb un vídeo previ.

Imatge: Javier Lechuga i Josep Maria Roig en el moment de presentar el cartell.

En Javier Lechuga, Hermano Mayor, junt a Josep Maria Roig, president de la Verònica, van destacar la importància del cartell d'enguany, on simbolitzaven les imatges que es processionen al barri de Cerdanyola junt a l'altar del Roser de la Basílica Mil·lenària de Santa Maria de Mataró, tant pel fet de que totes les imatges poguessin estar exposades a Santa Maria per al Vè Congrés català de congregacions, confraries i germandats de Setmana Santa, com per la importància de l'advocació del Roser.
Veieu aquí el vídeo de presentació del cartell:




Després de la presentació del cartell la poetessa Dori Bravo va dedicar dos poemes a les imatges titulars, i el cantaor Cayetano Lancho va dedicar-los-hi una Saeta davant un públic molt entregat en la concorreguda capella de la Casa Germandat.
Imatge: Cayetano Lancho.

Potser t'agraden aquestes entrades