Festivitat de l'Ascensió de Maria.

Imatge: Ascensió de la Mare de Déu, motiu central dels frescos de la sala de Juntes de la Congregació dels Dolors de Mataró. Obra d'Antoni Viladomat, pintor més representatiu del barroc català.
Felicitats des d'aquest blog a totes les persones que celebren avui les seves festivitats de les seves poblacions, molt arrelades a Catalunya des del S.XIII i XVI, així com totes les persones que celebren avui el seu Sant, o celebren aquesta important diada.

Us oferim tres links interessants sobre aquesta Diada:
  1. Informació sobre la festivitat  de l'Ascensió de Mataró que ofereix -com sempre de manera molt desgloassada i complerta, el blog de la Confraria de Jesús Captiu i Ntra. Sra. dels Dolors de Mataró.
  2. Article de Jaume Reixach  a El Punt.L'Ascensió de Mataró al Diari El Punt.
  3. Carta del Cardenal LLuís Martínez Sistach, Arquebisbe de Barcelona, sobre la Solemnitat de l'Ascensió de Maria.
 A la ciutat de Mataró les verges que es processionen, però en altres diades són:
  • Mare de Déu dels Dolors. ( divendres de Dolor i Divendres Sant)
  • Mare de Déu de l'Esperança. (12 de desembre, Dijous i Divendres Sant)
  • Mare de Déu de la Soletat ( abril, Divendres i Dissabte Sant)
  • Mare de Déu del Carme ( dissabte proper a la festivitat) 
També a la ciutat de Mataró es pot trobar al Conjunt del Dolors, dins de la Basílica de Santa Maria, el motiu central del fresc que encapçala aquest post: L'Ascensió de Maria. Aquesta Ascensió és important sobretot perquè era el missatge que  les congregacions de Setmana Santa  no es quedava només en la Passió i Mort de Jesús, sinó que en el missatge de la Resurrecció que en aquest cas, està simbioltzat en l'ascensió de la Mare de Déu dels Dolors.