La Setmana Santa es viu intensament a Catalunya

" Semana Santa, días de pasión"
Aquest és el títol del reportatge de la revista Raíces Andaluzasdel més de març i fa una aturda de com es viu la Setmana Santa a Catalunya, i a la que dedica especial atenció a la Setman Santa mataronina. Aquest és el cas per exemple, que dedica la seva portada a un dels diversos actes de la ciutat, en especial la Pujada de les Escaletes de la Processó del Prendiment.

Apareixen imatges de diveses processons catalanes, fent esment de les de Mataró  i en l'article podem llegir alguns fragments com aquests:
"Es muy difícil que un o una cofrade pueda responder fácilmente a la  pregunta: ¿ Porqué te hicistes cofrade? La mayoría responden que les viene de familia, porque esta afición no se contagia así como así, sino que se mama de bien pequeño"
"Recorrerse la Cataluña de Pasión es tarea ardua; pero es muy reconfontarte encontrar que las nuevas generacionesconservan la pasión con la que se vive la semana santa."
"(...) Así como la Feria de Abril y el Rocío  nacieron ( en Cataluña) de la mano de los inmigrantes andaluces para conseguir una vida mejor,  la Semana Santa ya se celebraba en tierras catalanas".


Podeu seguir l'article en pdf des del web de la mateixa revista clicant aquí.

Potser t'agraden aquestes entrades