Actes per al Dijous Sant

DIJOUS, 1 D’ABRIL
19.15 h RECOLLIDA DE BANDERA I DESFILADA PELS CARRERS DE MATARÓ
Lloc: Plaça de Santa Maria.
Itinerari: La Riera núm. 117, C. Nou, Plaça de Santa Maria, C. de Santa Maria, Plaça Gran, C. de Sant Cristòfor, Plaça de la Peixateria. C. de Barcelona, Plaça de Santa Anna, La Riera, El Carreró, Plaça de l' Ajuntament.
Organitza: Armats de Mataró.

20 h HOMENATGE A LA CIUTAT
Lloc: Plaça de l’Ajuntament.
Organitza: Armats de Mataró.

Informació d'interès:
En aquest acte es podran veure les diferents evolucions dels Armats de Mataró en un acte d'homenatge a la ciutat que els ha donat la Medalla de la ciutat i dels que en són patrimoni cultural les seves desfilades.
Enguany a més, després de 47 anys es prendrà el relleu del capità manaia Francesc Xavier Peláez a al nou capità manaia en Jordi Romagosa. També es podrà veure les evolucions de les diferents proves i diversos parlaments.
S'informa que l'acte serà a la plaça de darrera de l'Ajuntament i no pas a la plaça Santa Anna com venia essent els darrers anys. Hi haurà tribunes per a poder veure les evolucions a la mateixa plaça.


20.30 h PROCESSÓ DE DIJOUS SANT
Lloc: Barri de Cerdanyola.
Itinerari: Parròquia Maria Auxiliadora, Av. de Josep Puig i Cadafalch, P. Illa Cristina, C. de Nàpols, C. de Vitoria, Av. de la Gatassa, Av. de Ramon Berenguer, C. de Rosselló, Pl. Illa Cristina, Av. de Puig i Cadafalch i Parròquia Maria Auxiliadora.
Organitza: Hermandad Ntro. P. Jesús Nazareno y Ntra. Sra. de la Esperanza, Confraria de la Verònica.


Informació d'interès:
És la primera Processó de Dijous Sant i se centra en el barri de Cerdanyola de Mataró on tenen seu les dues confraries que ho organizen. És una processó força concorreguda de públic, sobretot en el moment on surt el Nazareno de la porta de la Parròquia de Maria Auxiliadora, o quan entra a l'Avda. Gatassa el pas de Pal·li de la Verge de la Esperanza, o quan arriba la Verònica a les portes de la Parròquia. 
En aquesta Processó es pot veure les formes de processionar més típiques del Sur d'Espanya amb les xicotades de costaleros, es podran sentir diverses Saetes i al final de la Processó se celebren els tradicionals Encuentros entre les imatges.Aquest any el recorregut és diferent.


21.30 h PROCESSÓ NIT DE SILENCI
Lloc: Plaça de Santa Maria.
Itinerari: C. de Sant Francesc d’Assís, C. Sant Bru, C. Cristina, El Rierot, Camí Fondo, Portal de Valldeix, C de Sant Francesc D’Assís, Plaça de Santa Maria.
Organitzen: Confraria d’Oració del Senyor a l’Hort, Coronació d’Espines i Armats de Mataró.
Informació d'interès:
La Processó Nit del Silenci torna amb força aquest any després de la seva recuperació i comptar aquest any amb els Armats de Mataró. Un bon moment per veure la Processó és l'arribada a la Plaça Santa Maria. 



Veieu aquí el programa d'actes de la Comissió de Setmana Santa 2010.
També us el podeu descarregar per imprimir aquí.

Potser t'agraden aquestes entrades