Presentacions d'actes i activitats.

PRESENTACIÓ CARTELLS ARMATS DE MATARÓ

Durant aquests dies les diferents confraries i germandats han anat realitzant les jornades de germanor, de portes obertes i han anat presentant als seus confrares i membres ,i a la ciutat en general els seus programes d'actes i activitats.

En aquesta ocasió han estat els Armats de Mataró que han realitzar una presentació de tres moments forts de l'entitat a través de tres cartells en un acte conduït per l'Amadeu LLinàs.
Tres cartells que són tres dels molts actes que organitzen i en els que participen els Armats de Mataró de la diversitat d'activitats i processons de la ciutat de Mataró.

L'Amadeu LLinàs ha recordat la importància, la historicitat i la força que té la Passió de Mataró, on participa un públic molt nombres i és la única Passió que es representa a la comarca del Maresme. L'Homenatge a la ciutat és el segon moment fort i és així perquè els Armats són patrimoni i en aquest acte mostren les seves evoluciones en les desfilades. El tercer és la Processó Nit del Silenci, processó que té força pròpia ja que és la processó més antiga de les que es fan actualment i que malgrat se un acte menys concorregut i participat, té sentit quan es fa conjuntament amb la Confraria l'Oració a l'Hort i la Confraria de la Coronació d'Espines.
Imatge: mesa presidencial d'esquerra dreta, sra. Quitèria Guirao ( 2ona Tinenta d'Alcalde), Jordi LLinàs, Albert Miquel ( president Armats), Josep Jubany ( Confraria Oració a l'Hort), Àngel Rubio ( Coronació d'Espines) i Jordi Romagosa (capità manaia entrant)

En la presentació ha participat també l'Albert Miquel, actual president de l'entitat, el qual ha agraït l'assistència a aquest acte familiar i casolà i en el que ha convidat a tots els mataronins i mataronis a participar-hi, fer-se seus aquests actes, i també participar de la resta de processons i activitats que es realitzen a la ciutat de Mataró. Ha avançat el canvi de capità Manaia en pro de Jordi Romagosa després que en Francesc Xavier Pelaez expressés la voluntat de deixar de ser-ho després de tot una vida essent-ho i que es farà públic en l'Acte d'Homenatge a la ciutat, i ha recuperat les paraules de l'Alcalde de Mataró dient que "la ciutat li deu un reconeixement públic a tants i tants anys de dedicació als Armats i a la ciutat" Tanmateix ha fet públic el nom de l'abanderat d'honor del 2010 que serà l'ex-alcade de la ciutat Manuel Mas. Ha acabat el seu parlament donant les gràcies a tots els mataronins, mataronines, a la Comissió de Setmana Santa i a persones d'arreu que donen un suport al projecte comú dels Armats, els "soldats de pau".

El darrer parlament ha estat la de la segona tinenta d'Alcade, la sra. Quitèria Guirao, que ha animat a participar d'aquest projecte històric als presents i sobretot a treballar de valent per a continuar construint aquesta nova etapa que inicien els Armats de la mà del president Albert Miquel. Al mateix temps ha donar suport i força als representants de les altres confraries, i de la Comissió de Setmana Santa com eren el sr. Àngel Rubio i el sr. Josep Jubany, per explicar allò que fan i que volen transmetre apuntant a que l'any proper Mataró acollirà el Congrés de confraries i germandats de Catalunya, Comunitat Valenciana i Balears.




Potser t'agraden aquestes entrades