Presentació del Cartell 2010

El dia 6 de març va tenir lloc a l'Escola Salesiana de Mataró la presentació del Cartell de Setmana Santa 2010. A l'acte hi van assistir els presidents i hermanos majors de les confraries, hermandades i Armats de Mataró, acompanyats per confrares, així com el director de les escoles salesianes, diversos regidors de l'Ajuntament de Mataró i el mateix Alcalde.

ELS PARLAMENTS

El director de les escoles salesianes va agrair la presència a tots els assistents i també a la gent de la confraria de la Verònica que està composada per antics alumnes de l'escola que mantenen forta relació amb aquesta a través de la seva confraria.

En Vicenç Codinach, president de la Verònica, va recordar el llegat d'aquesta confraria que ja supera els cinquanta anys a la ciutat de Mataró, i que encara es manté viva i amb ganes de continuar treballant per la celebració de la Setmana Santa. Va mostrar el seu orgull de ser la confraria que tindria la responsabilitat de representant amb el seu misteri i conjunt processional a totes les confraries. Al final de la seva intervenció es va presentar el cartell a través d'una presentació d'en Pere Sancho, membre de la confraria, i una lectura de poesies.



L'Alcalde la ciutat de Mataró, en Joan Antoni Barón, va recordar que en aquell mateix moment membres de moltes confraries estaven celebrant un acte solidari per Haiti, i a la ciutat també es celebraven altres aniversaris. Això demostra que la vivesa i riquesa plural i associativa de Mataró. Emulant al cartell va indicar que la metàfora és encertada perquè són les persones anònimes les que construeixen amb petits actes el present, com és el cas de la Verònica. Va animar a tots els membres de la Comissió de Setmana Santa a continuar amb la seva tasca, molt important per a la celebració de la Passió de Jesús i per a la celebració del misteri de la Resurrecció. Tanmateix va fer menció a que Mataró acollirà el proper any el congrés de les Confraries i Germandats de Catalunya, País València i les Illes Balears.
Msn. Vivenç Mira va felicitar la tasca a tots els membres de la Comissió, i els hi va traslladar paraules del Cardenal per la seva participació en els actes de Beatificació del Doctor msn. Josep Samsó, i va oferir un parlament ple d'alegria i ànims per a celebrar els actes que s'aproximen en el calendari, recordant episodis de la seva vida personal quan veia de petit les processons a Mataró. També va fer menció que el sr. Cardenal té la voluntat de venir a Mataró el Divendres Sant a participar amb les confraries de la Processó General.
Imatge: Membres de la Verònica amb msn. Vicenç Mira, Joan Antoni Barón, Alicia Romero i Ramón Bassas.

EL CARTELL

Enguany la confraria responsable del cartell és la Confraria Verònica,
La idea original va ser de Pere Sancho i José Martín, i l'obra és del dibuixant i dissenyador mataroní Francisco Javier Mena conjuntament amb l'Ismael Terrones. El cartell en blanc i negre emula les imatges dels inicis de la confraria als anys cinquanta en un vallart procesional. Ressalta en color la dona anònima, desinteressada que va eixugar la sang de Jesús en el seu Via Crucis no tenint por dels romans que el pegaven ni de la gent que hi cridava. Amb un color viu i cridaner s'observa la Verònica. Jocs de colors al cartell que simbolitzen la tradició i el pressent. En el rerafons negre es pot apreciar la penombra de la Verònica mirant al cel. Igual que la cara de Jesús va quedar al mocador, la cara de la Verònica mira al cel i ens obre la presentació a gaudir de la Setmana Santa.


EL VIDEO DE PRESENTACIÓ


Aquí trobareu el video de presentació de la Setmana Santa 2010. En aquest hi ha un recull fotogràfic dels diferents detalls de tots els misteris i la part final dedicada a la Verònica.

Potser t'agraden aquestes entrades