Maria al peu de la Creu.

DIVENDRES DE DOLORS
La Setmana Santa mataronina ja ha començat. Tot i que el plat fort d'actes és demà diumenge 28 amb el pregó, la matinal de Saetes, el Prendiment, la Processó del Prendiment i el Via Crucis de la LLàntia, el divendres anterior al Divendres Santa arreu de Catalunya es dona per iniciada la Setmana Gran.

Negre, aquest és el color característica de la Verge dels Dolors. Dol, que en català també s'associa amb el Dolor. Respecte i sobrietat, la dels portants i petinents confrares.
Silenci, molt de silenci, el que va acompanyar el Pas i els Penitents per l'interior de la Basílica de Santa Maria de Mataró. Aplaudiments, molts al veure a la
Dolorosa al sortir per la Basílica, i al arribar a la Casa Germandat.
Imatge AGC: La Verge dels Dolors al peu de la Creu.

La primera Processó de la Setmana Santa de Mataró es va celebrar ahir en un recorregut molt més curt atès les obres del carrer on està situada la Casa Germandat. Malgrat això va transcorre amb el mateix temps de cada any, arribant a la seu de la Confraria a les deu tocades enmig dels aplaudiments dels veïns i veïnes, i públic assistent que vien com els portant de la Verge dels Dolors s'anaven aproximant al final de la processó.

Com cada any, l'entrada al barri de Rocafonda va ser molt ben rebut per part de tothom i es van poder escoltar improvisades Saetes. La Processó organtizada per la Germandat de Jesús Captiu i Ntra. Sra dels Dolors va comptar a més, amb l'acompanyament de Msn. Manuel Pérez i Manuel Zamora, president del Consell de Germandats de l'Arquebisbat de Barcelona.


Imatge AGC: Els portants de la Mare de Déu aixequen el Pas
Imatge AGC: La Processó sortint del carrer de les CaptuxinesImatge AGC: LA Banda de Tambors i Cornetes de la Germandat de Jesús Captiu i Ntra. Sra. dels Dolors.Imatge AGC: El pas de la Mare de Déu dels Dolors pujant pel Passeig Cabanelles Imatge AGC: Sobrietat i silenci dles portants pel carrer Sant Francesc d'Assís. Imatge AGC: El símbol de la Creu davant i darrera Maria

Veieu més imatges aquí.

Potser t'agraden aquestes entrades