FESTA DE LA IMMACULADA A MATARÓ

PROCESSÓ DE LA VERGE DE LA IMMACULADA A MATARÓ

El dia de la Immaculada es va viure amb intensitat a la ciutat de Mataró i a Barcelona, on van participar les confraries i germandats de la ciutat.
A Mataró es va celebrar una Eucaristia i una Solemne Processó amb la Verge de la Immaculada organitzada per la Hermandad Nuestro Padre Jesús de Nazareno y Ntra. Sra. de la Esperanza, que també va comptar amb la participació i assistència dels Armats de Mataró, la Hdad Divina Pastora, i les confraries de Malgrat de Mar.
La Processó va iniciar-se a les 12:00 des de la Parròquia Maria Auxiliadora de Mataró i va finalitzar a la Casa Germandat acompanyada pel Cor de la Parròquia i el consiliari Msn. Jordi, així com la Música de la Banda de Tambors i de Cornetes.
Al seu pas pel barri de Cerdanyola va estar acompanyada per confrares i veïns, on es podia veure a molts balcons engalanats a l'estil tradicional.

Imatge:Moment de l'aixament del pas de la Verge de la Immaculada.

Imatge: La Banda de Tambors i Cornetes de la Hermandad.

Imatge: Els estandarts de la Hermandad i dels Armats de Mataró, al fons la Immaculada.


Veieu el vídeo de la Processó:


La Verge de la Immaculada de Mataró


La Verge de la Immaculada que es va processionar té la seu de Culte a la Casa Germandat de la Hdad. Ntro. P. Jesús Nazareno y Ntra. Sra. de la Esperanza i pertany a la seu canònica de Maria Auxiliadora.
Es una talla íntegre de fusta que va arribar a Mataró fa quinze anys provinent d'un convent del poble d'Iznàjar que la va vendre a un preu simbòlic a la Hermandad. Pel que es coneix és una talla de fusta de l'any 1690 i possiblement és una compra de les religioses del poble d'Iznájar a l'escola veneciana, però també podria ésser una influència del barroc rural del camp extremenys, molt habitual a escoltures d'aquest estil. Més enllà del seu orígen, és una imatge molt venerada pels confrares d'aquesta Hermandad, que també l'anomenen la Virgen Chica ja que les seves dimensions són més reduïdes a les de les habitual imatges que es processionen.


Potser t'agraden aquestes entrades