ES CONSTITUEIX EL COMITÈ DEL CONGRES CATALÀ DE CONFRARIES I GERMANDATS


MATARÓ COMENÇA A TREBALLAR PER AL CONGRÉS DE CONFRARIES I GERMANDATS DEL 2011

Tot just fa un any que la ciutat de Mataró va agafar el relleu a Reus per a organitzar el Congrés Català de Confraries i Germandats per a l'any 2011.
Ara el món confrare mataroní es prepara per a reflexionar sobre què vol oferir a la gent de les confraries i germandats de la ciutat de Mataró, a aquella gent de la resta de la ciutat, i sobretot que vol oferir a la resta de confraries de Catalunya, el Sud de França i les Illes Balears.
El primer pas es va donar ahir, dimarts 3 amb la constitució del Comitè del Congrés, que és l'òrgan que haurà de treballar per a donar de contingut tot un any ple d'activitats i difondre la setmana santa i la història de la ciutat de Mataró entorn a la celebració d'aquesta.Imatge: Ascensió de la Mare de Déu, motiu central dels frescos de la sala.
Aquesta constitució va estar carregada d'un fort simbolisme ja que es va fer en la sala de juntes de la congregació dels Dolors de la ciutat de Mataró, que data del s. XVII, rememorant així la importància de les congregacions de Setmana Santa de la ciutat i que van ser tan importants fins a principis del s.XIX. En aquesta sala a més, el motiu artístic religiós central és l'ascensió de la Mare de Déu, que mostra que el món de les congregacions no es quedava només en la Passió i Mort de Jesús, sinó que en el missatge de la Resurrecció que en aquest cas, està simbioltzat en l'ascensió de la Mare de Déu dels Dolors.
Dos mons: un del passat, el de les congregacions de la Catalunya dels segles XVII i XVII i un altre, el que representen les confraries, gemandats i armats que es van unir en aquesta constitució.
A més, cal indicar que aquest comitè es va constituir amb una clara voluntat de donar a conèixer aquest món, que fan les entitats, i donar a conèixer la importància d'una ciutat com Mataró tant en el passat com en el model actual de processons de Setmana Santa. I també de cercar complicitats i col·laboracions més enllà de les persones i entitats que hi participen d'aquestes.

Imatge: Alguns membres del Comitè del Congrés a la Sala de Juntes de la Congregació dels Dolors a la
Capella dels Dolors de la Basílica de Santa María de Mataró.

Potser t'agraden aquestes entrades