AGENDA D'AVUI. PROCESSÓ DE DIJOUS SANT

TRADICIONAL PROCESSÓ AL BARRI DE CERDANYOLA

Foto: La Verònica. Foto de dalt, el Nazareno.
Mentre que al centre de la ciutat se celebra la nit del Silenci, al barri de Cerdanyola s'organitza l'altra gran processó de de Dijous Sant.
Una Processó diferent, de més elements de viure la Setmana Santa a l'estil del Sud, però que també ha incorporat elements tradicionals i antics de la Setmana Santa catalana i mataronina.
Una processó curta en recorregut però llarga en el temps, ja que els portants i els costaleros juguen amb les chicotades i les combinacions de passos acompanyats per les bandes de tambors i cornetes, improvisades Saetes i alguns aplaudiments del públic. "sembla que el nazareno camini sol", se sent entre el públic.

Foto: natzarens i penitents.
La Hermandad Nuestro Padre Jesús Nazareno y Nuestra Señora de la Esperanza, juntament amb La Verònica, són les dues confraries que organitzen aquesta processó de Dijous Sant, tant esperada al barri de Cerdanyola, que aquest any comparà amb la participació dels Armats de Mataró.


Foto: El capataç donant les ordres d'aixecar el pas de Jesús Nazareno.
Els moments més esperats d'aquesta processó són la sortida del Nazareno de la Parròquia Maria Auxiliadora, i fa el primer retrobament amb la Esperança, i també amb la Verònica. Retrobament que es torna a fer al moment final de la processó. És un moment simbòlic però molt emotiu per als portants i confrares.
Un altre moment important és la pujada del carrer Major, que és on les confraries fan tot tipus de combinacions de passos.

Foto: La Esperança.

Foto: La Esperança.
Foto: Els Armats de Mataró

Potser t'agraden aquestes entrades