PROCESSÓ DE LA CORONACIÓ DE LA VERGE
Ahir diumenge es va celebrar la primera processó de Setmana Santa de Mataró. Aquesta processó, que enguany és el vintè aniversari, commemora l'arribada de la Verge de la Soledat a Mataró, i en especial al barri de Cirera l'any 1989. És una processó molt esperada, perquè és una processó que la gent de Cirera, que és on té seu la germandat, s'ha fet seva amb el temps.


La germandat de la Soledat va ser una de les primeres germandats d'Espanya que es van configurar únicament com a exclusives per a dones, dinàmica que poc a poc es va anar estenen a d'altres llocs del territori català.

En la processó d'ahir es va afegir una novetat, que també està arrelant amb força a la ciutat després que s'instaurés amb la processó del Prendiment, que és fer un tram del recorregut amb força pendent a un ritme accelerat o corrent.

En aquest cas va ser el pronunciat Torrent de la Pòlvora, que es va fer corrent des de la cantonada del carrer Transversal fins al carrer Sant Domènec. En aquesta processó va participar el rector de la Parròquia Maria Auxiliadora, msn. Ramón i el Bisbe d'Ayaviri Joan Godayol.
Foto: Capçalera de la Processó amb els representants d'altres confraries i germandats

Foto: El pas de la Verge de la Soledat. Les seves portants són dones.

Foto: Els únic homes d'aquesta confraria són a la banda de tambors i cornetes. En aquesta imatge Alberto i Víctor, dos dels mestres de la banda.
Fotos cedides per: S. Merino

Potser t'agraden aquestes entrades