PRESENTANCIÓ CARTELL DE SETMANA SANTA 2009


20 anys de la Verge de la Soledat a Cirera.

La parròquia Sagrada Família de Cirera va acollir el dissabte 21 març la PRESENTACIÓ DEL CARTELL DE SETMANA SANTA 2009.

Aquest any l'entitat encarregada del cartell és la Confraria de la Soledat, que celebra 20 anys de la imatge de la Verge de la Soledat al barri de Cirera.La Confraria està es va crear l'any 1987, ara fa 22 anys, i està composada en la seva totalitat per dones.

Imatge: El Cartell de Setmana Santa, l'estandart de la Confraria i la imatge de la Verge. Al fons la part central de l'obra escultòrica de la Sagrada Família de Cirera, parròquia a la qual pertany la confraria.

L'acte de presentació va comptar amb la presència dels confrares de les entitats mataronines, així com la presència de diversos regidores i regidora del consistori municipal de la ciutat de Mataró, que també van voler-hi ser present.

Salvador Domínguez, president de la confraria del Sant Crist de l'Agonia, va ser la persona responsable de conduir aquest acte en el qual van intervenir-hi també, l'Alcalde de la ciutat en Joan Antoni Barón, el Consiliari de la Comissió de Setmana Santa msn. Vicenç Mira, la presidenta de la confraria de la Soledat Pilar Sánchez, i el poeta Antonio Fernández que va fer lectura d'algunes poesies dedicades a la Setmana Santa Mataronina.Foto: moment de la intervenvió d'Antonio Fernández i Salvador Domínguez. Al fons els estandarts de les confraries que formen part de la Comissió de Setmana Santa de Mataró.

Abans de fer públic el cartell es va passar un petit fragment del vídeo de presentació de Mataró com a ciutat candidata al Vè Congrés de Confraries i Germandats de Catalunya per a l'any 2011, que es passar a la ciutat de Reus, ja que Mataró serà la ciutat que al final va ser l'escollida.

Foto: Les medalles dels presidents i Hermanos Mayores de lesconfraries que composen la Comissió de Setmana Santa de Mataró, sobre el cíngol blau que representa el color i unió de totes.

L'Alcalde de Mataró va fer una intervenció on va destacar que la societat mataronina és complexa i la composen diverses realitats. Una d'elles la Setmana Santa que ve de fa més de 300 anys a la ciutat, i que després de la seva recuperació l'any 1985, no es pot negar que aquesta realitat és una evidència. I en aquesta també el Consistori hi vol ser-hi. Un exemple va ser la presència de diversos regidors i regidores a l'acte. Va dir que l'Ajuntament des de fa alguna anys col·labora i en dona suport a les diferents activitats, i va animar a continuar amb aquesta acta als representants de les confraries presents a l'acte.
Foto: Moment de la intervenció de Joan Antoni Barón.

A la part final va intervenir el Consiliari de la Comissió en msn. Vicenç Mira, el qual va fer una reflexió sobre el sentit de la celebració de les processons a la ciutat de Setmana Santa, uns actes que commemoren uns fets que van succeir fa prop de 2.000 anys, i en ciutats com la nostra encara tenen presència i centralitat durant unes setmanes, i que apleguen tanta gent preparant-los com participant en ells.

Foto: Msn Vicenç Mira en la seva intervenció (Consiliari)
...i un record de gratitud a Joan Carreras.
Durant les diverses intervencions va haver un element comú, que va ser recordar a la figura de Joan Carreras, que fins els seus darrers dies va destacar sempre la importància de "la gent de Mataró i les seves processons", essent present sempre en alguna de les seves activitats fins que el seu nivell de salut li ho va permetre. Tohtom li va destinar un record i una senyal de gratitud considerable.

Altres imatges:Foto: Parròquia Sagrada Família de Cirera, que va acollir als confrares de la ciutat per la celebració de l'acte.

Foto: Intervenció del Poeta Antonio Fernández.(Poeta)
Foto: Intervenció de Joan Antoni Barón, Alcalde de Mataró. Foto: Intervenció de Pilar Sánchez, germana major de la Soledat.

Potser t'agraden aquestes entrades