PRESENTACIÓ CARTELL 2008



La Comissió de Setmana Santa va celebrar l’acte de presentació del Cartell de Setmana Santa ahir dissabte en el teatre de la Parròquia Maria Auxiliadora de Mataró ple de gom a gom.

A l’acte hi van assistir els presidents i confrares de les confraries i germandats, representants d’altres entitats de la ciutat de Mataró, l’Alcalde i una bona representació de diversos regidors dels consistori municipal.

Abans de l’acte es va fer signatura del Conveni de Col·laboració entre la Comissió de Setmana Santa i l’Ajuntament de Mataró. Aquest conveni expressa la voluntat de l’Ajuntament de Mataró en la participació dels plans de seguretat i prevenció, disposició de material i facilitació de la comunicació i divulgació de les diverses activitats i processons que se realitzen a la ciutat, i que tenen cert reconeixement tant a Catalunya com a la resta del país.

El Conveni va ésser signat per la President del Patronat Municipal de Promoció Econòmica, na sra. Alícia Romero i el President del Patronat Municipal de Cultura, el sr. Sergi Penedés, i el sr. Jesús Moya, com a representant de la Comissió de Setmana Santa.

Un cop signat el conveni van intervenir el Consiliari de la Comissió Msn. Vicenç Mira i il·lim. sr. Alcalde, Joan Antoni Barón.

Msn. Vicenç Mira va recordar la recuperació de les processons a la ciutat i la seva importància actual, sobretot l’arrelament de diverses maneres de viure i conviure la Setmana Santa.

Per la seva part Joan Antoni Barón va recordar la importància i la realitat que són les entitats de Setmana Santa a la ciutat de Mataró i la importància del gran nombre de processons i activitats que es realitzen. També va fer menció que les processons i les activitats són un patrimoni de la ciutat, i no només de la ciutat, ja que són un element de referència important arreu de Catalunya i d’altres llocs d’Espanya quan es parla de Setmana Santa, sobretot per la diversitat i la singularitat de les processons de Mataró. Va acabar indicant la voluntat de col·laboració per part de l’Ajuntament mitjançant el conveni que s’havia signat, i que expressa la intenció de promocionar la ciutat, la divulgació i comunicació, i les diverses infrastructures de caire municipal que s’han de menester per a realitzar les diverses activitats.

Acte seguit es va passar un fragment del vídeo elaborat per la Comissió de presentació de la Setmana Santa, i na Pepi Pérez, capataç de la Verge de l’Esperança va fer la presentació del Cartell de Setmana Santa 2008.

Del Cartell va destacar que la Hermandad de Ntro. Padre Jesús Nazareno y Ntra. Sra. de la Esperança, entitat encarregada d’elaborar el cartell d’enguany va fer un concurs d’idees entre els membres confrares de la seva entitat.

D’aquest va sorgir la proposta de missatge, composició i proposta fotogràfica d’Antonio Gómez Cantador.

El Cartell 2008 presenta per una banda el sentiment confrare i ho expressa amb la paraula “Nazareno” que té escrit el pas de Jesús Nazareno en el seu pas, que és originari de la ciutat agermanda amb Mataró La Roda de Andalucía. Expressa el sentiment confrare, d’altra forma de viure la Setmana Santa que ha arrelat a la ciutat de Mataró formant-ne part de la seva realitat i el màrtir que va patir Jesús, que apareix en el cartell combinant-se amb el pas.

La imatge principal però, és el “llamador”, que esta al davant del pas i que crida als “costaleros” a preparar-se per començar, convertint-se en un símbol important per la CRIDA a la Setmana Santa.. “El llamador és un nou símbol que s’ha integrat en la Setmana Santa de Mataró, una Setmana Santa que és plural, diversa i que combina la devoció de diversos llocs. I després d’aquest llamador ens activem els confrares, els portants, els costaleros, els penitents i les bandes, perquè estem esperant poder començar la nostra processó” va concloure Pepi Pérez.

L’acte va ser conduït per Josep Jubany, que va agrair l’assistència i va animar a tenir una bona Setmana Santa,.




Aquí teniu el video que s'ha presentat avui a l'Acte de presentació del cartell de Setmana Santa de Mataró. ( A l'acte es van facilitar còpies del video en dvd. Es pot descarregar des del youtube.es. Si algú ha de menester alguna còpia el podeu demanar gratuïtament a setmanasantamataro@yahoo.es )




Potser t'agraden aquestes entrades