PROCESSÓ GENERAL DE DIVENDRES SANT I

A les 19:30 en punt va inicar la Processó General de Divendres Sant. Msn. Àlex Marzo, consiliari de la Comissió de Setmana Santa va donar l’avís de sortida per a què els Misteris de la Passió, representants pels diferents Passos i Armats es disposessin a la sortida davant de la Basílica de Santa Maria de Mataró.

A la plaça de Santa Maria ja estaven disposats totes les confraries i germandats.

En aquest moment alguns dos membres de la Confraria del Sant Crist de l’Agonia varen dedicar alguns poemes als presents.

Tot just van començar a processionar els diferents Passos:
  • Armats de Mataró
  • L'Oració de Jesús a l'Hort.
  • Jesús Captiu
  • La Coronació d'Espines
  • La Verònica
  • El Nazareno
  • La Esperanza
  • Sant Crist de l'Agonia
  • El Sant Sepulcre
  • La Soletat.

També va participar abans de la processó el Sant Crist de la Bona Mort que va anar acompanyat pels Armats des del Prat de la Riba fins a la Basílica de Santa Maria.

La Processó va anar amb total normalitat, amb el pas lent, i acompayats per la música de les diferents bandes de tambors i cornetes de les confraries i germants.

Durant el recorregut es va poder veure la sobrietat i el barroquisme dels diferents Passos, l'extrema serietat i respecte dels penitents i confrares, la vigorositat i fervor dels costaleros i portants, diverses saetes espontànies i visques en veu alta, així com un públic molt entregat i respectuós.

També es van poder apreciar durant la processó els diferents quadres dels Armats de Mataró, les "xicotadas" de Jesús Nazareno, així com les " messies" dels Passos de Jesús Captiu, la Esperanza, el Sant Sepulcre o la Soledat, i els atres misteris, tots ells acompanyats dels respectius tons i marxes musicals de les bandes.

D'altra banda també es va poder apreciar els diferents elements característics de cada Misteri, així com les diferents vestes i túniques...

La Processó va acabar a l'hora programada, a les 12:00 davant de la Parròquia de Santa Anna. Allà cada Misteri va ser rebut pel Consiliari de la Comissió i pel públic que allà es concentrava.

Un cop acabada la Processó es va poder veure els tradicionals "encuentros" entre els Passos.

Veieu a continuació algunes imatges de la Processó:

(Si voleu imprimir-les, desar-les o veure-les més grans, cliqueu a sobre de les imatges. La imatge de capçalera és de Jesús a l'Oració a l'Hort)

Jesús Nazareno en primer terme i al fons la Esperanza a la plaça de les Caputxines.

El Sant Sepulcre

La Esperanza entrant a Santa Maria.


Sant Crist de l'Agonia a Santa Maria
Jesús Nazareno
El capità Manaia ordenat als Armats de Mataró que iniciïn la marxa
Jesús Nazareno davant la Basílica de Santa Maria

La Verònica baixant pel Carrer de Santa Teresa.
Altres cròniques i imatges sobre la Processó General(cliqueu a sobre):

Potser t'agraden aquestes entrades