PRESENTACIÓ DEL CARTELL 2007

20 ANYS DE PROCESSONS A MATARÓ
El divendres de Dolors es va presentar el Cartell de Setmana Santa 2007. En un acte familiar i amb presència dels membres de la Comissió de Setmana Santa de Mataró, els presidents i "hermanos mayores", i confrares de les diferents entitats de la ciutat es van fer una sèrie de parlaments a la Capella dels Dolors de la Basílica de Santa Maria.
L’acte va ser conduït per Msn. Àlex Marzo en tant que consiliari de la Comissió de Setmana Santa.

El primer en intervenir va ser Msn. Barat, rector de Santa Maria. Va esposar la importancia de la Setmana Santa com a fet cristià i la rememoració de la Passió, Mort i Ressurrecció de Jesús. Va exposar que la Mare de Déu va ser la primera en celebrar la processó.

Acte seguit va prendre la paraua en nom de la Comissió de Setmana Santa en Jaume Castells, ideòleg del Cartell 2007 i un dels fundadors de les actuals processons a la ciutat de Mataró, juntament amb molt d’altres confrares.
Jaume Castells.

Va destacar la singularitat dels actes de la ciutat, la importància que té Mataró en l’escenari processional de Catalunya, i la importància del respecte, la tolerància i la integració de molts valors al voltant de la Setmana Santa.

Sobre el cartell va exposar que expressava la importància del Dolor de la Mare de Déu, al fons de manera més difosa dos ciris: un encés i un apagat. I aquí hom pot apreciar la Setmana Santa de Mataró com un ciri que il·lumina o un ciri apagat. Va agrair també la participació de moltes persones, germandats, armats, i institucions que fan possible que es pugui organitzar una Setmana Santa com la que celebrarà durant aquests dies.

Aquí teniu en vídeo la seva intervenció:


Després de la seva exposició va pendre la paraula en Joan Antoni Barón, Alcalde de la ciutat. Va agrair el poder estar en presència de la gent que fa possible actes com aquests, i va felicitar a les germandats i armats la seva aportació plural a la xarxa social, cultural i religiosa de la ciutat. Va enunciar la voluntat d’integració i respecte i va exposar que les processons de Mataró són un acte consolidad i així ho demostren els vint anys de tradició i la multitud d’actes, activitats i processons que se concentren en aquests dies.

L’Alcalde va anar acompanyat de la regidora de Promoció Econòmica i Promoció de Ciutat la sra. Alícia Romero.

Un cop acabat els parlaments van començar a sonar les campanes del capataç del Pas de la Mare de Déu dels Dolors que inciava la processó de Maria al Peu de la Creu. I els Armats de Mataró van iniciar la Missa en honor a la seva patrona Mare de Déu dels Dolors i en sufragi als seus difunts.
Joan Antoni Barón adreçant-se als presents.
Des de la Comissió de Setmana Santa volem agrair l’especial atenció rebuda per part de tots els assistents i en especial a Msn. Barat, Msn. Àlex Marzo i a l’Alcalde de la Ciutat.

Potser t'agraden aquestes entrades