Via Crucis a Lourdes amb la germana Rafael de la C.R.C.R.

Ahir dia de Sant Ignasi de Loiola,  un dels Sants hispànics més reconeguts i amb major influència i fundador de la Companyia de Jesús al 1534, s'ha celebrat un Via Crucis familiar a Lourdes.

 En aquest han participat membres de la Confraria de la Soledat de Mataró, gaudint de les vistes de la muntanya d'Espelugues, prop del Santuari de Nostra Senyora de Lourdes de França. 

 Aquest Via Crucis té un camí circular d'un kilòmetre i mig sobre la muntanya i enmig de l'entorn forestal, que li dona una dimensió d'acollida i també unes vistes majestuoses de l'entorn.

 Els Via Crucis es van estendre a Europa a l'Edat Mitjana atès les dificultats de poder peregrinar a Terra Santa i poder recordar el camí de Jesús i el seu significat per la Via Dolorosa. 

 Avui dia, encara és una pràctica molt estesa arreu de parròquies i els cossos de portants en son un exemple de participació i dinàmica que ha anat agafant a Catalunya. 

 En el cas del Via Crucis de Lourdes, ha participat la germana Rafael de l'ordre de les Cooperadores Parroquials de Crist Rei. Aquesta és una congregació religiosa fundada al 1928 a Barcelona i que compta amb 143 membres, la gran majoria sacerdots arreu de diferents països. 

 La missió dels cooperadors i cooperadores parroquials és bàsicament oferir formació a persones adultes  a través de l'evangelització, la predicació d'exercicis espirituals i impulsar obres pastorals a les parròquies.  

Els membres d'aquesta congregació expressen un vot particular de rigorosa pobresa, viuen bàsicament de la solidaritat i no reben cap compensació econòmica ni els hi està permès pel seu treball.  

Entre les participants al Via Crucis, que es fan nombrosos en aquest emplaçament, va participar l'antiga Hermana Major de la Germandat de la Soledat. 



Germana Rafael de la C.P.D.R. 
 

Potser t'agraden aquestes entrades