700 anys del Corpus de Barcelona, la festa de les festes



Aquest mes de juny se celebra la festivitat del Corpus. 

Barcelona és una ciutat de referència ja que hi ha constància va ser de les primers, sinó la primera, ciutat en impulsar-la i crear un model de festa que es va anar estenent pel mediterrani i arreu del món. 


L’origen de la processó de Corpus

Durant els segles XIV i XV la processó comptava amb una desfilada del Santíssim Sagrament pels carrers de Barcelona, sortien primer les esglésies, després els símbols dels gremis, sortien les creus, el clergat i després les representacions de la Bíblia. Posteriorment, també sortien relíquies de sants i després tot el poble.

Barcelona va ser impulsora d’un model de processó que es va anar replicant arreu, esdevenint un model que ha acabat convertint-se en el referent de tota una manera de celebrar i entendre les festes i celebracions populars. Seguicis, cercaviles, gegants, bestiari, diables i balls populars tenen les seves arrels estretament vinculades a la festa del Corpus Christi.

Amb aquest motiu l'Església de Barcelona ha promogut una munió d'activitats en aquest context de confinament per a celebrar l'anomenada festa de les festes.



La festa del Corpus a Mataró.


Potser t'agraden aquestes entrades