Processó Nen Jesús de Praga

Avui també s'ha anunciat el cartell de la Processó del Nen Jesús de Praga, que posarà fi al mes de juny i després de les celebracions de Corpus.
 
Aquesta processó infantil serà el dia 30 de juny a les 17:00 i connectarà el convent de les Caputxines de Mataró amb la Basílica de Santa Maria de Mataró.
 
Aquesta processó va celebrar-se per primer cop a l'any 2014 per impuls de la Germandat de Jesús Captiu i Nostra Senyora dels Dolors. També coneguda popularment com la processó del nen de la bola, en rememoració a la bola del món que sosté l'Infant Diví, es remunta a l'antigor.
 
Fa molt de temps a Mataró existia una gran devoció a aquesta imatge i a moltes llars mataronines hi havia aquesta imatge, que es considerada com a benefactora i protectora dels infants. Malgrat tenir menció de Praga, té un origen hispànic i arreu de la península hi ha grans processons amb motiu a aquesta festivitat.  A Mataró existia una que era organitzada per les germanes del Convent de les Tereses de Mataró abans de la Guerra Civil.
 
Més informació:

Potser t'agraden aquestes entrades