Processó de la Coronació de la Verge de la Soledat

La Soledat al caure la tarda al barri de Cirera
 Com cada any, la Confraria de Nuestra Señora de la Soledad celebra l'arriba d'aquesta Mare de Déu a Mataró, i concretament al barri de Cirera. Un barri que engalana balcons, finestres per a que passi la Soledat, la Mare de Cirera.


Aquest processó rememora l'arribada i coronació de la imatge a la ciutat, obra de l'escultor Juan Ventura.
 
Una devoció mariana molt arrelada al barri i que nombroses dones la porten els dies assenyalats en el que s'ha convertit en tota una tradició.
 
Aquest any però, la processó ha transcorregut a un ritme un pel més accelerat de l'habitual, complint de forma més que estricte els horaris.
 
 Malgrat fer-se ja grans algunes de les portants, la sàvia jove, l'amor i la passió ha fet que cap força dafallís i carrers com el Torrent de la Pólvora ja no són cap impediment per fer passar la processó pels grans carrets elevats del barri. 
 
Aquest també s'ha fet record i admiració per la veïna que durant dècades esperava a la Verge, li dedicava uns versos propis i sempre l'acomiadava fins l'any que ve.
 
Aquest any però, el seu balcó recordava la seva presencia.
Les confraries i germandats de Mataró han volgut acompanyar a aquesta confraria en l'inici dels seus actes, malgrat que mossèn Ramón fa dies es prepara amb les confraresses amb els tríduums.
 

La Soledat a la negra nit.

Una altra bona notícia ha estat trobar a la "Banda de la Soledad", com es coneixen popularment sempre fidels a les cites, a la confraria i tocant a la Verge. L'enhorabona també per ells i ells que saben, com moltes portants les tardes i nits gèlides que han passat per a que tot surti bé.
Ja s'apropa el Divendres de Dolors, i la Soledat tornarà a sortir el Divendres  i Dissabte Sant darrera el Sant Sepulcre.

 

 
 
 
 


L'escut de la Confraria, que recorda a les antigues confraries de la ciutat de Mataró.

Guió de la Banda de Cornetas y Tambores de la Soledat

Les portant aguantant el pas per les baixades del barri de Cirera.

Moments de silenci i reflexió al pas.

Mirant la Mare.

Carrers plens per veure la presencia de la Soledat.

Detall de les mans de la imatge amb un mocador i un rosari.

Alegría a l'arribada a la Casa Germandat.
Vieu aquí un petit reportatge d'altres imatges de la processó.

Potser t'agraden aquestes entrades