Festa de Crist Rei



Aquest cap de setmana l'Església celebra la festivitat de Crist Rei. Tal com diuen les Sagrades Escriptures en diferents ocasions es fa menció de Jesús en tan que Rei: quan Ponç Pilat li pregunta si és rei i Jesús contesta que el seu Reialme no és d'aquest món, quan els soldat romans li posen la corona d'espines i es mofen d'ell i quan és clavat en creu sota el rètol Rei dels Jueus....  Aquesta festivitat remarca que el Regne dels Cels és diferent al reis, basileus i emperadors que hi ha a la terra.

 Al Regne dels Cels no hi servitud, no hi ha subordinats, no hi ha jerarquies, no hi ha maldats ni jocs de poder, ni abusos d'autoritat, ni exèrcits que vetllin pel compliment de l'ordre, ni submissions... tots i totes són fills de Déu.  I Crist és Rei d'aquest Reialme, qui va néixer pobre i va morir sense res per amor. 

Tal com deia el consiliari de la confraria a la homilia, és un Crist coronat d'amor, que no entén de rics ni de pobres, que no diferencia els d'aqui i dels d'allà, que amalgama sense fronteres ni prejudicis i que la seva única tasca es ajudar-nos a ser millors persones i tenir el que és important de veritat, que son els valors del cristianisme i no el pis amb  la major de les hipoteques, el cotxe últim model o l'última versió del IPhone. 

Aquesta feta que s'ha estès arreu, també es celebrada per les confraries i en el cas de Mataró, a part de les festes a la parròquies, des de fa 3 anys la Confraria de la Coronació d'Espines organtiza la Festivitat de Crist Rei amb la Santa Missa, Processó i part festiva al final.

 
La festa s'inicià a les 9:00 amb la missa, que ha estat acompanyada pel Cor de la confraria de la Coronació d'Espines "Agua Viva", i en acabar s'ha donat per iniciada la processó pels carrers del Barri del Palau, Durant el recorregut i per segon any consecutiu ens han acompanyat l'Agrupació Musical Sagrada Família de Cornellà, aquesta vegada amb la particularitat  que ha interpretat  "Sabed que vendrà" dins la parroquia.  El seguici procesional ha comptat també amb l'acompanyat de representacions de la Confraria del Sant Sepulcre, de la Germandat de Jesús Captiu i Nostra senyora del Dolors, Confraria de la Soledat, de la Hermandad Nuestro Padre Jesus Nazareno y Nuestra Señora de la Esperanza de Mataró, i la Hermandad del Cristo de la Buena Muerte i la Virgen de la Esperanza Macarena de Cornellà.

Tocades les 13:00 donavem per acabada la processó es donava pas al vermut flamenc, aquest any amb la col·laboració de la Peña Al-Andalus, que hamaravellat en la seva forma de fer art dalt d'un escenari.

Cap a les 15:00 es donava fi a la festivitat, amb el millor gust de boca segons alguns membres de la confraria que remarcaven: " em vist com la gent sortia als balcons, s'emocionava, plorava, es presignava, s'agenollava, li demanava un demà millor per ell i pels seus. I els membres de la confraria érem capaços de recollir totes les emocions i energies que al pas del Coronat d'Espines s'estaven generant.
 

Potser t'agraden aquestes entrades