Missa d'inici de curs de la Comissió

Què millor que iniciar el curs de les confraries, germandats i armats amb la celebració de l'Eucaristia!

Entrada al Convent de les Caputxines.
Tot i que es podria curs que les confraries no han parat la seva activitat des de la passada Setmana Santa, s'ha escollit el dissabte dia 11 d'octubre per a iniciar formalment el curs. I la forma escollida per la Comissió ha estat la de la celebració de la paraula al convent de les germanes Caputxines de Mataró.

La Missa ha estat presidida pel consiliari de la Comissió mn. Sergi Notó que ha comptat amb la presència d'altres consiliaris i preveres com han estat mn. Ramón Roca i mn. Teixidó,  i ha comptat amb la presència de les germanes religioses i membres de totes les entitats que formen part de la Comissió de Setmana Santa, així com diversos representants de grups municipals.

Els Evangelis que s'han llegit - i que podreu llegir aquí - ha donat dos missatges importants als cristians en general: el primer empra la paràbola d'un banquet reial per com si fos el Regne de Déu. El rei prepara unes grans noces i els convidats posen pretexts per no anar-hi. Però el rei no el suspèn ofereix als no convidats a anar-hi i gaudir del banquet. Som el poble escollit per Déu però hi posen sovint excuses per no escoltar-ho.
 El segon missatge surt de la segona part de la història quan el rei fa fora a un que no s'ha engalonat per a l'ocasió. Simbolitza doncs que cal revestir-se cada dia per a l'ocasió, revestir-se sempre de Jesucrist per a entrar i posseir el Regne de Déu. 
Moment de la celebració.

Jesús Moya agraint l'assistència. 
En el moment de l'acció de gràcies en Jesús Moya, co-president de la Comissió, ha agraït l'assitència de confrares i ha mencionat que millor en relació als Sants Evangelis que començar revestint-se amb una Eucaristia. 

Un acte de petit format, proper i potser lluny dels grans actes als quals la Comissió està acostumada, però també això és una funció dels confrares com pot ser l'expressió pública de la fe o la caritat.


També, en nom de la Comissió de Setmana Santa, el seu tresorer ha fet entrega de la  col·lecta a les germanes caputxines. 
La cerimònia ha clos amb el cant del Salve Regina dirigit a a Maria sota l'advocació de la  Mare de Déu de Fàtima.

El curs s'ha donat per iniciat i l'agenda dels actes i esdeveniment ja comença amb molta força.